18 Ağustos 2015 Salı

YOGİ ÇAYI

Beni yogayla tanıştıran Ankara’daki küçük stüdyoda her ders sonrası yogi çayı içerdik ve seansın verdiği hafiflik ve açılmış algılarımla özenle hazırlanmış bu çayın tadına doyamazdım! Kan, bağırsak, sinir sistemi ve kemiklere iyi gelen, soğuk algınlığı, grip ve fiziksel güçsüzlük için birebir olan yoga çayının tarifini paylaşacağım şimdi. 

Bu sıcak havalarda biraz soğutup içmeyi de tercih edebilirsiniz ama unutmayın, ‘ayurveda’ dolaptan çıkan buz gibi içecekleri asla önermez, çünkü onlar sindirim ateşi ‘agni’nin düşmanıdır. Vücutta asit yapan kahve ve çayı, yogi çayıyla değiştirerek kendinizi besleyebilirsiniz. Seçim sizin!


YOGİ ÇAYI

300 ml su
2 dilim taze zencefil (tercihe bağlı)
3 karanfil
4 yeşil kakule (kırılmış)
3 tane karabiber
½ tarçın çubuğu
¼ çay kaşığı siyah çay (bir poşet çay kadar)
½ kap dolusu (125 ml) süt 
Bal (tercihe bağlı)

YAPILIŞI: Baharatları kaynayan suya ekleyin. 10-15 dakika kadar kaynatın. Ateşten alıp siyah çayı ekleyin. 1-2 dakika dinlenmeye bırakın. Bal ve süt ekleyerek servis yapın.

2 yorum: