7 Ocak 2016 Perşembe

Vandana Shiva Türkiye'de



Toprakla ve birbirimizle barışmak için; tohumu, suyu ve toprağı hatırlayarak ekoloji konusunda düşünmek için önümüzdeki Cuma günü çevre aktivisti Vandana Shiva’nın konuşmasına davet ediyorum hepinizi. 


TARİH/SAAT: 15 Ocak 2016 Cuma, Saat: 15:00
YER: Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall, Güney Kampüs
KONU: Dünyayla ve Birbirimizle Barışmak

Dünyaca ünlü yazar, akademisyen ve çevre aktivisti Vandana Shiva, Hrant Dink’i anma konferansı için konuşmacı olarak Boğaziçi Üniversitesi’ne geliyor. Dünyada aktivist hareketin öncülerinden biri kabul edilen Hint çevreci ve küreselleşme karşıtı ekofeminist yazar ‘Dünyayla ve Birbirimizle Barışmak’ başlıklı bir konuşma yapacak. 

Hayatının büyük bölümünü biyoçeşitlilik ve yerli bilgiyi savunma ve kutlamaya ayıran Vandana Shiva, verimlilik, beslenme, çiftçi gelirleri ve iklim direncini artırmak için tarımda biyolojik çeşitliliği teşvik etmek alanında çalıştı. Bu çalışmaları onun 2003 yılında Time dergisi tarafından 'Çevre Kahramanı "olarak sunulmasını sağlamıştı.

Konuşma İngilizce sunulacak ve eşzamanlı tercüme edilecek.

-----

Lecturer: Vandana ShivaTopic: Making Peace with the Earth and Each Other
Date/Time: January 15, 2016 Friday - 15:00
Location: Bogazici Univ., Albert Long Hall, South Campus


Vandana Shiva is an Indian author, scholar and environmental activist. 
Her first book, Staying Alive (1988) helped redefine perceptions of third world women. In 1990, she wrote a report for the FAO on Women and Agriculture entitled, "Most Farmers in India are Women". She founded the gender unit at the International Centre for Mountain Development  in Kathmandu and was a founding board member of the Women's Environment & Development Organization.

She has spent much of her life in the defence and celebration of biodiversity and indigenous knowledge. She has worked to promote biodiversity in agriculture to increase productivity, nutrition, farmer's incomes and climate resilience. It is for this work she was recognised as an 'Environmental Hero' by Time magazine in 2003.  

The talk will be presented in English, and will be translated simultaneously into Turkish.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder