25 Temmuz 2018 Çarşamba

Lotus Çiçeğinin Anlamı

Bir süredir yoga ile ilgileniyorsanız, mutlaka karşınıza lotus çiçeği bir sembol olarak çıkmış olmalı. Erlangen’deki botanik parkında yürüyüş yaparken lotus çiçeği karşıma bu güzel renkleriyle çıkınca, ben de bu sembolden ve lotus çiçeğinin anlamından bahsetmenin tam zamanı diye düşündüm.

Lotus çiçeği, Hinduizm, Budizm, Çin ve Mısır kültürlerinde kutsal kabul edilir. Yeniden doğuş ve saflığın simgesi olan bu çiçek,  tüm güzelliğiyle çamurlu suların içinden yükselir. Onu çevreleyen ortama rağmen ışıltısını kaybetmeden muhteşem renkleriyle kendini güneşe açan lotus çiçeği, tam da bu nedenle manevi aydınlanma yolundaki insan bilincinin bir sembolü olarak düşünülür.

Çamurlu sudaki temellerinden yükselerek güneşe ulaşan; saflığın, ve güzelliğin simgesi olan lotus çiçeği, zor zamanlarda ne yapmalı diyenler için bir yol gösterici olabilir. Belki lotusun var oluş biçimi, yaşadığımız dünyanın ve bizi çevreleyen koşulların karanlığına rağmen, erdemlerimizden vazgeçmeden, bilincimizi yükselterek yaşama olasılığını hatırlatır. 

Lütfen kendinizi, koşullarınızı ve gün içinde karşılaştığınız zorlukları bu perspektifle değerlendirmeyi deneyin bugün. Lotus çiçekleri yolunuzu aydınlatsın...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder