21 Mart 2018 Çarşamba

ilkbahar ekinoksu

Bu, birbirinden güzel insanlarla, hayatımda iyi ki varlar dediklerimle, yoga aracılığıyla daha da derinden bağ kurduklarımla baharı karşıladığımızın resmidir. Renklere kendi renklerimizi eklediğimizin, seslerimizi boşluğa bıraktığımızın, "yap"madan "ol"duğumuzun resmidir. 

Bugün ekinoks. Günler yavaş yavaş uzamaya başlıyor; ilkbahar tüm canlılığıyla geliyor. Doğanın yeniden canlanışına, doğurganlığa büyümeye ve berekete işaret eden bu günde, biz de çakra odaklı upuzun ve sakin bir ders yaptık. Bedenin dışarıdan nasıl göründüğüyle değil ne hissettirdiğiyle ilgilendik daha çok. Cenk Güçbilmez de Tibet çanlarıyla derinleştirdi son dinlenme pozumuzu. Sonra hep birlikte masaya oturduk, birlikte yedik, içtik, baharın gelişini kutladık. Birlikte olmak çok kıymetli.

Herkes hafiflemiş ve mutlu görünüyordu. Ben de onları kırmızı yanaklar ve duru bir yüzle uğurladım az önce. Ben de mutluyum.

Benzer bir deneyimi 7 Nisan cumartesi günü YogaŞala'da da yapacağız. Bekliyoruz.
Bu arada söylemeden geçmek istemem. Geçen sene bugün ilkbahar ekinoksunda sevgili arkadaşım Dilek Kepez'le birlikte adım atmıştık bu derslere. Büyüdük, çoğaldık, dönüştük ve devam ediyoruz... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder