1 Ekim 2019 Salı

Rebirthing 2019 - istanbul


28 Eylül 2019 Cumartesi günü, İstanbul'da Kundalini Yoga yeniden doğum (rebirthing) etkinliğindeydim. Kundalini Yoga Eğitmenlik Eğitimi'ni aldığım hocalarım olan ve AAA Ajai Alai Awakening’in kurucu eğitmenleri Sat Sarbat Kaur ve Satmukh Singh Türkiye’deydi ve onları yeniden görmek, dinlemek ve bu sayede özümü hatırlamak içimi hareketlendirdi. Bu sayede BÜMED’in yeşillikler içindeki muhteşem tesisi ile de tanışmış oldum. 

Rebirtihing 2019 - istanbul
“Ben kimim” sorusuna cevap aradığımız çalışmalara başlamadan önce Satmukh “Hiç anlamama hali içinde yüzebiliriz, çünkü tam da orada aslında mutlu olabileceğimiz bir yer var. İşte o, ben bu evrenin sadece bir aynasıyım diyebilme hali. Kim olduğuna bir konsept yapıştıramazsın. Bu, çocukken o karanlık kilere gitmek istemememek gibi. Hani o iyi çocuk olmazsak gönderildiğimiz yer, canavar var sandığımız yer. Oraya hiç gitmedik, bilinmeyenden işte bu kadar korkuyoruz. Tutamıyoruz, anlayamıyoruz ve canavarlar yaratıyoruz.” dedi. 

Sat Sarbat Kaur ve Satmukh Singh Türkiye'de
Yaptığımız çalışmalar işte o karanlık kilere ve canavara hoş geldin dediğimiz ve böylece aslında onların olmadığını anlamaya davet sunduğumuz bir alanda gerçekleşti. Orası, zihnin cevap hazırladığı değil, kelimelerin kendiliğinden döklüldüğü bir yer. O anda olan, oluveren, öngörülemeyene kucak açılan bir yer. Kulaklarımı dört açıp dinlediğim bir yer. Hani ‘ne diyeceğini biliyorum nasıl olsa’ diyip karşımızdakine şans vermediğimiz zamanlar var ya, bir soru sorsak bile cevabını bilirmiş gibi yaptığımız... İşte bu çalışmada tam tersine, hep yepyeni gözlerle baktım hem karşımdakine, hem de kendime. Kendime etiketler yapıştırmadığım bir yerden, kendime başka şekilde bakmak için bir şans vererek... Yeniden... Yeniden...

Yeniden doğum 2019, bu yıl BÜMED'de gerçekleşti