2 Nisan 2014 Çarşamba

derse davet (2 nisan 2014 - vinyasa 1)

İnsanın aslında hayatta her şeyi aynı şekilde yaptığı söylenir. Bu nedenle yoga yaparken sergilediğimiz tutumun aslında kim olduğumuzu yansıttığını düşünebiliriz. Matın üzerinde geçirdiğimiz süre, hayatın fanus içindeki küçük bir kopyası gibi. Belki gündelik hayat içinde bunu araştıracak vaktimiz olmuyor ama yoga yapmak kendimize bakmak için mükemmel bir alan tanıyor. Düşünce motiflerimizi, inançlarımızı, beklentilerimizi anlamak, belki gündelik hayatlarımıza taşıyabileceğimiz daha derin bir anlayışın yolunu açabilir.

Ters duruşlarda risk almaktan kaçınıyor, hata yapmaktan korkuyor musun? Bazı pozları yapamadığında başkalarının senin hakkında düşünceleri yüzünden kaygılanıyor musun? ‘Yeni’ye açık mısın? Eleştiriyor musun? Hep mükemmel olmak mı istiyorsun? Zorlandığında nasıl bir tutum sergiliyorsun? Belki o pozdan anında çıkmak istiyorsun, belki seni orada tutan eğitmene öfke duyuyorsun, belki de kendini boş yere fazla zorluyorsun. ‘Ben zaten biliyorum’ diyerek öğrenmenin yolunu kesiyor musun?

Bedenden öğreneceklerimizin sonu yok. Unutma ki mat hayatın aynası! Tam da bu yüzden kendini görmek, yeniden bakmak ve daha derinden anlamak için mükemmel bir yer. Gözlerinin ta derinlerine bakıp kendini gerçekten görmek için, gel bugün birlikte yoga yapalım.

2 Nisan 2014

18:30, yogaşala nişantaşı
http://www.yogasala.com/program

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder