20 Kasım 2017 Pazartesi
soğuk bitki çayı
Yaz aylarında bitki çaylarını soğuk olarak tüketmeyi denediniz mi hiç? Her zamanki gibi demleyip buzdolabında soğutarak ve buz ekleyerek 'sağlıklı' bir içecek yapabilirsiniz. Şu an buzlu adaçayımı yudumluyorum ve kesinlikle önerebilirim. Bu arada ayurvedanın hiçbir zaman buzlu içecekleri önermediğini, ne çok soğuk ne de çok sıcağa iyi bakmadığını not düşmeyi görev bilirim, çünkü çok soğuk gıdalar 'agni' olarak adlandırılan sindirim ateşini azaltır. Ayurveda hep ılık ve ılımlıdan yanadır, kendine yiyecekler aracılığıyla şefkat göstermenin yoludur bir anlamda... Bu da dediğimi yapın, yaptığımı yapmayın tadında oldu ama neyse...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder