25 Mart 2014 Salı

zencefil


Karşınızda sevgili Ayurvedic Kitchen kitabımın ‘Şifalı Baharatlar’ bölümünden bilgiler… Adını son derece karakteristik bulduğum, şifası bol ZENCEFİL ile başlıyorum:

ZENCEFİL: Toksinleri azaltır, sindirimi dengelemeye yardımcı olur; kolik, gaz, bulantı, iştahsızlık, kusma, spazm gibi her türlü sindirim rahatsızlığına iyi gelir. Taze zencefil kökü ile yapılan meyve sularının şeker hastalığını önlemede etkisi vardır. Aynı zamanda öksürüğün ve soğuk algınlığının önlenmesi ve tedavisinde etkilidir. Taze zencefili çaylarınıza katabilir, toz zencefili ise yemeklerde kullanabilirsiniz.

Sabahları taze zencefil çayına, limon ve bal ekleyin, sindirim ateşinizi canlandırarak güne başlayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder